Verenigd en veilig beheer van de gebruikers

Gepost in Archief

Verenigd en veilig beheer van de gebruikers
LDAP-directory -systemen , certificaat servers , Firewall , VPN

Unified gebruikersbeheer en naburige rechten is een groot probleem voor de toepassing van Internet / Intranet-diensten . De proliferatie van gebruiker bases is een belangrijke bron van kwetsbaarheid in het informatiesysteem , het is ook bijzonder tijdrovend voor de beheerders van het netwerk van toepassingen :

    messaging
    Toegang tot internet via een firewall ,
    Toegang tot Intranet services business ,
    Toegang tot specifieke informatie voor een klant extranet
    Toegang tot netwerkbronnen in het algemeen.

Het uiterlijk van de LDAP- norm , X.509 , PKI staat stelt om te kunnen architecturen Inter / Intranet op basis van directories staat het leveren van een uniforme manier alle informatie met betrekking tot gebruikers te ontwerpen :

    identiteit
    Rechtsgebied en de activiteit ,
    Recht op toegang tot diensten ,
    Certificaten .

De eenmaking van deze gegevens worden in geen geval een zwak punt van het systeem, met name de beveiliging en beschikbaarheid . Het is daarom van essentieel belang om het beheer van gebruikers en dienstverleners rechten te beschermen en controle op de beschikbaarheid.

Beveiliging divisie Infrastructuur & van deinternetconsultant.nl heeft een erkende expertise in het ontwerp en de uitvoering van dit type architectuur expertise opgebouwd . Het is op deze zomer dan thema ontworpen demonstratie tijdens Interop 99 .